Naše moto:  Do školy s chutí a bez obav
 

Charakteristika Základní školy Štětí, Školní 559

Jsme základní školou, ve které vyučujeme podle vzdělávacího programu Do školy s chutí a bez obav. V prvním ročníku se dětí učí číst metodou Sfumato, v této třídě také začínají s výukou angličtiny. Pro žáky vyšších ročníků nabízíme jako druhý jazyk němčinu. Všechny třídy jsou vybaveny interaktivními tabulemi. Využíváme elektronické žákovské knížky a třídní knihy v systému Škola on-line. Podporujeme maximální rozvoj dětí s vývojovými poruchami – jsou zřízena tři oddělení logopedie,předmět speciální pedagogické péče a pedagogická intervence.
Od 1.7.2019 je pověřenec GDPR pro naši školu Ing. Jiří Tyšer.

Novinky z naší školy

V pátek 4. března se v 9. třídách ZŠ  Školní ve Štětí konal minecraftový projekt s cílem postavit naši školu v programu Minecraft. Všichni deváťáci pracovali jako jeden tým, přesto každý u svého počítače.
Po přihlášení do programu jsme museli zvolit barvu naší školy, po chvíli hlasováním vybrali terakotu. Pak jsme mohli začít stavět. První hodinu v učebně vládl hrozný zmatek, protože skoro nikdo nevěděl, jak se to ovládá, nebo někdo něco postavil a další mu to zbořil.
Když jsme se konečně dohodli, kdo co bude stavět, pustili jsme se do práce. Začali jsme stavět základy a vestavovali okna. Nejtěžší ze všeho bylo postavit střechu. Nemohli jsme se shodnout na její barvě, nakonec byla střecha šedá. Stavbu střechy dostali na starosti chlapci. Dívky mezitím stavěly budovu druhého stupně. Po jejím dokončení se pustily do stavby budovy prvního stupně, která je propojena s tělocvičnou. Tělocvična se nám vážně povedla, bylo tam všechno, dokonce i žebřiny. Možná vypadala i trošku lépe než v realitě. Na prvním stupni se povedlo i postavit záchody.
Teď byla na řadě jídelna a její přístavba s jazykovými učebnami. Jídelna byla na postavení trošku těžší, nedařilo se nám vytvořit stoly a židle. Přístavba šla naopak hladce, a tak jsme ji měli hotovou za chvíli.
Když jsme postavili školní budovy, přišel na řadu vnitřek a další příslušenství. Chodníky, hřiště, pergola, učebny, kabinety a schody. Jen stavění venkovních prostor nám zabralo spoustu času, tak na vnitřek moc času už nezbylo. Nestihli jsme postavit většinu učeben a zbytek schodů. Ty učebny, které jsme stihli, se moc povedly, hlavně učebna počítačů.
S celkovým výsledkem jsme byli všichni spokojeni, o to víc, že náš sestavený programátorský tým se v rámci 150 škol v republice umístil v TOP 10  a určitě bychom si to chtěli někdy zopakovat. 
Ing. Ladislav Novák
Foto zde